Behandling

På baggrund af en undersøgelse og en samtale omkring dine fysiske udfordringer og mål, giver jeg dig min professionelle anbefaling af, hvordan dit behandlings- og træningsforløb bør se ud. Behandlings- og træningsforløbet målrettes til dig specifikt.

Du kan indgå i et længere behandlingsforløb 1-2 gange om ugen, eller et kortere, intensivt forløb, afhængig af dit behov og dit ønske.

En typisk behandling/træning varer 45 min. Første gang dog 1 time. 

Behandlingen foregår som udgangspunkt i min klinik, hvor jeg har de bedste rammer og redskaber til at hjælpe dig. Men behandlingen kan også foregå hjemme hos dig, eller online, hvis du foretrækker det.

Nedenfor kan du læse om nogle af de behandlingstyper- og forløb, som jeg tilbyder:

Genoptræning efter skade eller operation

Når man har været syg eller opereret, trænger man tit til støtte og sparring fra en fagperson. 

Jeg tilbyder genoptræning efter en skade eller ortopædkirurgisk operation, eller fordi du gerne vil genvinde dine kræfter og dine fysiske færdigheder, f.eks. din balance. Jeg kan også vejlede og rådgive dig i brug af hjælpemidler, herunder stokkegang.

Målrettet funktionel træning

Funktionel træning bygger på filosofien om, at den menneskelige krop er skabt til at bevæge sig. Derfor går funktionel træning ud på at genvinde og forbedre naturlige bevægemønstre, med henblik på at få det bedre og mestre flere af dagligdagens funktioner – som at løfte, bære, skubbe, trække, gå på trapper, osv. 

Jeg lægger et træningsforløb, der adresserer præcis de færdigheder, du har behov for at styrke. Øvelserne har fokus på bl.a. styrke/udholdenhed, balance og smidighed. Desuden taler vi om bl.a. kost og restitution, da dette også spiller en vigtig rolle i forhold til træningen.

Trænings sparring & performance optimering

Jeg kan fungere som din personlige træningskonsulent, i forbindelse med et specifikt mål, eller når som helst du ønsker et træningsforløb baseret på fysioterapeutisk viden og overblik. 

Gennem målrettede øvelser og behandling, kan vi justere din krop, forbedre din fysik og optimere dine resultater. Som løber kan det være at øge skridtlængden eller justere fodisættet. Som svømmer har du måske behov for at forbedre smidigheden i dine skuldre eller rotationen i din ryg/nakke. Som cykelrytter ønsker du måske fokus på lænd og hofter for at optimere dit tråd og din fart. 

Ofte er det små justeringer, der skal til, for at gøre en stor forskel.

Du træner primært selvstændigt i henhold til det træningsprogram, vi sammen har lagt, og så ses vi f.eks. hver eller hver anden uge til progression i øvelsesprogrammet.

Holdtræning

Du har også mulighed for at deltage på et af mine hold af en times varighed, hvor vi træner 4-10 personer sammen. Der tages naturligvis hensyn til dit individuelle træningsniveau i undervisningen.

Hver onsdag formiddag træner jeg for øjeblikket 2 voksenhold +75 årige, som alle har lidt småskavanker samt torsdag aften et herrehold i en let blanding af styrke-/ udholdenhed, balance, mobilitetstræning ved brug af mindre redskaber så som elastik, bolde, ruller og måtter. Altid med brug af musik og godt humør. Individuelt tilpasset. Yoga for lettere øvede foregår mandag eftermiddag.

Se mere uddybende beskrivelse af holdtræningen på kommende side.

Rul til toppen